PEDIACEL
Cjepivo protiv difterije, tetanusa, pertusisa  (nestanično, peterokomponentno), poliomijelitisa (inaktivirano) i Hemofilusa influence tip b (konjugirano), adsorbirano

 
 

Farmaceutski oblik: suspenzija za injekciju.

Sadržaj pakovanja: staklena bočica.

Terapijske indikacije: za aktivnu imunizaciju dojenčadi od dva mjeseca starosti nadalje protiv difterije, tetanusa, pertusisa, poliomijelitisa i invazivnih bolesti uzrokovanih Hemofilusom influence tip b.

PEDIACEL se također može primijeniti kao pojedinačna doza za docjepljivanje djece koja su prethodno završila primarnu imunizaciju protiv difterije, tetanusa, pertusisa, poliomijelitisa i Hemofilusa influence tip b, u skladu sa službenim preporukama.

Doziranje: Primarna imunizacija : Primarno cijepljenje preporučuje se započeti s jednom dozom cjepiva  s 2 mjeseca starosti u skladu sa službenim preporukama. Prve tri pojedinačne doze (0,5 ml) trebaju se dati u razmacima od najmanje mjesec dana.

Ukoliko je dijete primilo prvu dozu PEDIACELA, preporučuje se nastaviti koristiti isto cjepivo za drugu i treću dozu u primarnoj seriji cijepljenja.

Docjepljivanje: Nakon završetka primarnog cijepljenja, potrebno je docijepiti cjepivom protiv Hemofilusa influence tip b. Vrijeme docjepljivanja konjugiranim cjepivom protiv Hemofilusa influence tip b treba biti u skladu sa službenim preporukama.

Jedna doza PEDIACELA (0,5 ml) može se koristiti za docjepljivanje protiv Hemofilusa influence tip b ukoliko je u skladu sa službenim preporukama potrebno docijepiti u isto vrijeme i svim ostalim antigenima koji su u sastavu cjepiva.

PEDIACEL se ne smije primijeniti na djeci starijoj od 4 godine života.

Način primjene: za intramuskularnu primjenu.

Dodatne informacije za zdravstvene radnike

 
 

Prijava nuspojava