DUKORAL®
suspenzija i šumeće granule za oralnu suspenziju, oralno cjepivo protiv kolere

 
 

Farmaceutski oblik
Suspenzija i šumeće granule za oralnu suspenziju

Sadržaj pakovanja:
Pakovanje sadržava dvije doze.
Cjepivo je bjelkasta suspenzija u bočici.
Natrijev hidrogenkarbonat je u obliku šumećih granula s aromom maline pakiran u vrećice.

Terapijske indikacije: za aktivnu imunizaciju protiv bolesti uzrokovane bakterijom Vibrio cholarae serogrupe O1, odraslih i djece starije od dvije godine koji namjeravaju putovati u endemsko/epidemijsko područje.

Doziranje
Odrasli i djeca iznad 6 godina starosti: Za primarno cijepljenje su potrebne dvije doze. Doze treba uzeti u razmaku od jedan do šest tjedana. Za neprekidnu zaštitu preporučuje se docjepljivanje nakon dvije godine. Ako još nisu prošle dvije godine od posljednjeg cijepljenja, dovoljna je samo jedna doza. Ukoliko je od posljednjeg cijepljenja prošlo više od dvije godine, potrebno je ponoviti primarno cijepljenje (dvije doze).

Djeca u dobi od 2 do 6 godina: Za primarno cijepljenje potrebne su tri doze. Doze treba uzimati u razmaku od jedan do šest tjedana. Za neprekidnu zaštitu preporučuje se docjepljivanje nakon šest mjeseci. Ako još nisu prošle dvije godine od posljednjeg cijepljenja, dovoljna je samo jedna doza. Ukoliko je od posljednjeg cijepljenja prošlo više od dvije godine, potrebno je ponoviti primarno cijepljenje (tri doze).

Način primjene: za oralnu primjenu.


Proizvođač: SBL Vaccin AB, Švedska
Nositelj odobrenja u Republici Hrvatskoj: Solvay Pharma d.o.o. Zagreb
 
 
Prijava nuspojava